Comparteix el vídeo i sigues altaveu del missatge dels infants en defensa dels seus drets.

 

La dita “Per educar un infant cal tota la tribu” és un proverbi africà que ens diu que, per conformar la personalitat i l’educació d’algú, cal la participació de moltes persones. L’educació és present a tots els espais i temps al llarg de la vida i eduquem tots i totes.


Garantir els Drets dels infants ha de ser una responsabilitat compartida. Només quan tots els nens i totes les nenes tinguin els mateixos drets tindrem una millor comunitat, un millor barri, una millor ciutat i un millor món.

 

#totalaTribupelsDrets és un missatge dels infants al món, ens demanen respectar, protegir i complir les obligacions de la Convenció sobre els Drets dels Infants, especialment als barris més vulnerables i amb més desigualtats.

 

Sembla que ens hem oblidat que hi ha infants als nostres barris i ciutats. Els hem invisibilitzat prohibint-los el seu dret amb senyals de “prohibit jugar” a les places i carrers.

Falta reconeixement de la importància a un dret essencial per tots els altres drets: el dret al joc. Jugar és la forma principal d’aprenentatge i és també una oportunitat de vida comunitària i relacional per totes les persones.

Cal eliminar entorns perillosos i la resistència a que la infància utilitzi l’espai públic. Cal alterar els privilegis en la distribució de l’espai. I sobretot cal deixar lloc i temps per jugar.

 

Amb el vídeo #totalaTribupelsDrets, una cinquantena d’infants d’entre tres i dotze anys, que participen als projectes d’acció social de l’Associació Casal Infantil La Mina, alcen la seva veu per tenir el seu espai en un món fet a mida d’adults.

 

Comparteix el vídeo i sigues altaveu del missatge dels infants en defensa dels seus drets.

 

Hem comptat amb la col·laboració del fotògraf Sergi Mengot i el suport del TRAM.

 

 

Desde 1978 l’Associació Casal Infantil La Mina treballa per afavorir la igualtat d’oportunitats dels infants del barri La Mina de Sant Adrià de Besòs, on sovint els seus drets son vulnerats per la seva situació de desigualtat.