Un dia sense cotxes i ple de jocs al carrer del barri de La Mina per reivindicar la importància de jugar

La Xarxa pel Dia del Joc formada per entitats i associacions d'infància, joventut i educatives de Sant Adrià de Besòs va organitzar una nova celebració del Dia Internacional del Joc tallant el trànsit de vehicles al carrer Mar del barri de La Mina i ocupant-lo amb multitud de jocs per a gaudir a totes les edats.

L'acte va sensibilitzar a la comunitat sobre la importància que té l'acció de jugar a totes les etapes de la vida i la necessitat dels infants de tenir espais segurs i de qualitat per a jugar amb altres nens i nenes, i també de compartir estones de joc amb els adults, perquè jugar ens permet relacionar-nos i aconseguir un millor desenvolupament del cos i la intel·ligència.

El divendres 24 de maig es van reunir al davant de l'Escola Mediterrània prop de quatre-centes persones, en una tarda plena de diferents propostes de joc, físics, de reflexió, en grup, per compartir entre infants i adults i alguns tallers.

Aquest any la Xarxa ha estat formada per l'Espai Jove, el servei del parc La Capsa dels Jocs, el centre obert Grupo Unión, el centre obert AJ Barnabitas i les regidories d'Infància i Educació de l'Ajuntament de Sant Adrià de Besòs, i coordinada per l'equip del Casal Infantil La Mina.

A l'espai de carretera tallat al trànsit s'hi va instal·lar una gran circuit de bicicletes amb la col·laboració dels Agents Cìvics i de l'Associació de veïns i veïnes de La Mina amb el seu projecte "Minacletes", i un joc gegant de la Oca sense barreres.

El pati de l'Escola Mediterrània es va omplir amb el material cedit per la Diputació de Barcelona, una taula rodana de ping pong per jugar en grup i una porteria inflable. La Creu Roja Sant Adrià també va voler participar amb la seva ludoteca mòbil plena de jocs gegants.


A la plaça hi havien les xanques i els jocs en grup del paracaigudes, les activitats de la Biblioteca Font de La Mina i les Dones Adrianes i el joc Què es Jugar per reflexionar sobre el joc i els objectes amb els que podem jugar.


La diada va comptar, a més, amb la participació dels alumnes i professors del departament d’Educació Infantil de l’Institut Salvador Seguí que van col·laborar en la dinamització de les activitats de les entitats i van preparar també les propostes de joc per als més petits, que hi anaven des de un espai de psicomotricitat, taller d'un passaport, una petita gimcana, un taller de danses del món, maquillatge, una piscina de globus i altres jocs. Des de aquí, moltes gràcies per l'esforç i la il·lusió que veu posar a la celebració.Un espectacle amb el grup d'animació "Els Trencamandres" de la Fundació La Roda ens va animar a ballar, cantar, a fer-nos pessigolles i a posar fi a la trobada més juganera de l'any.

¡Fins a la propera!
No us oblideu de jugar!!!! :)

ASSOCIACIÓ CASAL INFANTIL LA MINA | G-58696709
Casal Cívic La Mina carrer Ponent s/n, 08930 Sant Adrià de Besòs (Barcelona)
Telèfons 689 751 388 i 93 462 10 40 | casal@casalinfantillamina.com
| v.03.2016